slider

Alleen Onbeperkt Internet

Een mobiel abonnement met alleen onbeperkt internet

Wanneer je een mobiele telefoon aanschaft, komt daar in de meeste gevallen een abonnement bij kijken. Tenzij je gebruik maakt van prepaid tegoed. Bij het aanschaffen van een mobiel abonnement heb je de keus uit verscheidene bundels. Zo kun je voor een bundel met een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en data kiezen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een abonnement met alleen onbeperkt internet af te sluiten. Het belangrijkste is dat jij een bundel selecteert die het beste bij jouw situatie en mobiele telefoon aansluit.

Wat is een abonnement met alleen onbeperkt internet?

Een abonnement met alleen onbeperkt internet laat je beschikken over een eindeloze hoeveelheid data voor je mobiele telefoon. Je ontvangt echter ook alleen deze data, dus geen belminuten of sms’jes. Maandelijks betaal je een vast bedrag, waardoor je nooit voor verassingen komt te staan met betrekking tot je telefoonrekening. Een bundel met onbeperkte data betekent dat je zonder beperkingen kunt internetten op je mobiele telefoon. Onder andere zul je grenzeloos online mobiele games kunnen spelen, muziek kunnen streamen en kunnen surfen op het mobiele web. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je over je bundel heen gaat.

Bellen en sms’en niet nodig

In het geval dat je over een bundel met alleen onbeperkte data beschikt, kun je deze data ook eenvoudig gebruiken voor het bellen naar andere mobiele nummers en het versturen van berichten. Hierdoor worden belminuten en sms’jes min of meer overbodig. Een bundel met alleen onbeperkt internet is daarom dan ook vaak voldoende. Het geeft verscheidene apps die je in staat stellen met gebruik van het internet een telefoontje te plegen naar een mobiel nummer of een bericht te versturen, denk aan Skype, WhatsApp of Viber. Het enige vereiste is dat diegene die je wenst te bereiken ook over deze apps beschikt.

Is onbeperkt internet geschikt voor mij?

Aan abonnement met alleen onbeperkt internet voor je mobiele telefoon is vooral geschikt voor jou wanneer je voornamelijk gebruik wenst te maken van het internet op dit apparaat. In het geval dat bellen naar een vaste telefoonlijn of berichten verzenden naar personen zonder smartphone echter tot je wensen behoort, zal een dergelijke bundel geen uitkomst bieden. Deze functies van je mobiele telefoon zul je nog steeds kunnen gebruiken, alleen betaal je er dan flink extra voor. Mocht je echter nooit tot nauwelijks bellen naar vaste nummers of sms’jes versturen dan is een bundel met alleen onbeperkt internet ideaal.

Een sim only met alleen onbeperkt internet

Op het moment dat je op zoek gaat naar een mobiele telefoon en een abonnement, krijg je de keuze uit een abonnement met telefoon of een sim only abonnement. In het geval van een sim only abonnement ontvang je alleen een simkaart met daarbij een bepaalde bundel. Bijvoorbeeld een sim only met alleen onbeperkt internet. Je krijgt hier dus geen mobiele telefoon bij. Een dergelijk abonnement kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld nog over een goede mobiele telefoon beschikt of wanneer je een andere mobiel wenst dan een van de modellen aangeboden door de providers.

Voordelen van een sim only

Naast dat je niet vast zit aan het aanbod van telefoons dat je door de verschillende providers wordt aangeboden, brengt een sim only abonnement nog een aantal andere voordelen met zich mee. Zo is een sim only abonnement over het algemeen voordeliger; je betaalt namelijk geen kosten voor een mobiele telefoon. Dit zorgt voor lage maandelijkse tarieven. Daarnaast is een sim only abonnement ook flexibeler. Je kunt een dergelijke abonnement – in tegenstelling tot een bundel met telefoon – maandelijks aanpassen naar wens en vaak ook maandelijks opzeggen.

Verschillende aanbieders vergelijken

Wanneer je jouw keus hebt gemaakt voor een bepaalde bundel, doe je er verstandig aan verschillende aanbieders van deze bundel met elkaar te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je precies dat abonnement selecteert dat het beste op jouw situatie aansluit. Iedere provider biedt namelijk net even een iets andere bundel aan. De een is bijvoorbeeld goedkoper dan de ander of biedt een grotere hoeveelheid aan opties of meer flexibiliteit. Het is daarom van belang dat je van tevoren bepaalt wat voor jou belangrijk is. Online geeft het talloze tools die je kunnen helpen bij het maken van een grondige vergelijking.

Onbeperkte data met 4G

Mocht je denken dat je met de keuze voor een bundel met alleen onbeperkt internet klaar bent, dan heb je het mis. Je hebt namelijk – naast de keus voor een bepaalde hoeveelheid data – ook de keus uit verschillende snelheden van het mobiele internet. Vandaag de dag biedt het de mogelijkheid om voor 4G internet te kiezen. In dit geval maak je gebruik van het – op dit moment – snelst mogelijke mobiele internet. Je zult nooit hoeven wachten op een verbinding, zelfs niet op drukke locaties. Verder wordt bijvoorbeeld het streamen van HD video’s een eenvoudige taak.

Waarom data in plaats van wifi

Wat velen zich afvragen is waarom ze voor mobiele data zouden betalen wanneer je vandaag de dag min of meer overal gebruik kunt maken van gratis wifi. Het antwoord op deze vraag schuilt in de nadelen van het gebruik van wifi. Zo is gratis wifi ten eerste niet overal beschikbaar, in tegenstelling tot mobiele data. Daarnaast loop je bepaalde beveiligingsrisico’s bij het gebruik van gratis wifi. Het kan namelijk zo zijn dat een ongewenst persoon of bedrijf via wifi bij je gegevens komt. Als laatste is de internetverbinding via wifi vaak vrij traag en onstabiel.

Een abonnement dat bij jou past

Bij het afsluiten van een bepaald abonnement voor je mobiele telefoon draait het er uiteindelijk om dat de bundel naar keus perfect op jouw wensen aansluit. Kijk daarom goed naar de verschillende factoren waarmee je tijdens het selecteren van een abonnement rekening dient te houden en vergelijk de verschillende aanbieders van tevoren met elkaar. Op die manier voorkom je dat je de verkeerde bundel kiest. Een abonnement voor je mobiele telefoon is uiteindelijk een persoonlijke keus die je zelf zult moeten maken.
© Alleen-internet.com. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact