Besparen op internet

Wil je alleen internet? Dan lees je hier de tips voor het afsluiten van een goedkoop internet abonnement. Door het selecteren van de goedkoopste internet provider kun je eenvoudig maandelijks geld besparen.

Gebruik je alleen internet?

Je kunt natuurlijk kiezen voor alles in 1, maar tegenwoordig kiezen er steeds meer mensen voor alleen internet. Met internet kun je namelijk al Netflix kijken, Youtube casten en alleen internet van Ziggo krijg je zelfs Ziggo TV bij het abonnement. Zo kun je ook TV kijken op je apparaten. Wil je ook profiteren van lage maandelijkse lasten en simpel besparen? Kies dan voor het goedkoopste internet pakket en bekijk de onderstaande tips.

Tip 1: Vergelijk internet providers

Door een vergelijker te gebruiken kun je eenvoudig zien wat een internet abonnement per maand kost. Je kunt zo de prijzen van verschillende providers en pakketten vergelijken. Daarnaast kende je misschien bepaalde providers nog niet welke een stuk voordeliger zijn dan de provider waar je anders zou gaan kijken. Vergelijk dus de prijzen van Online, Ziggo, T-Mobile en vele andere providers en vindt het goedkoopste alleen internet pakket!

Tip 2: Kies de juiste internetsnelheid

Denk goed na over de internetsnelheid (downloadsnelheid) die je nodig hebt. In een groot gezin waarbij de gezinsleden streamen, 4K beelden kijken, gamen en tegelijk browsen heb je flink wat meer nodig dan dat je als stelletje samenwoont. Woon je alleen of met z’n tweeën, en check je alleen je mail en surf je wat op internet, dan is een snelheid van 50 MB/s tot 100 MB/s prima. Wanneer je hiervoor kiest ben je per maand een stuk voordeliger uit dan dat je voor glasvezel internet met een snelheid tot 500 MB/s kiest.

Tip 3: Maak gebruik van acties

Bij het vergelijken van internet providers is het ook van belang om te letten op acties. Regelmatig stunten providers met acties zoals; geen aansluitkosten, € 50,- cashback of meerdere maanden korting. Zo kun je al snel tientallen euro’s besparen. Heb je iets meer budget en vind je goede WiFi en de kwaliteit belangrijker? Dan kun je ook bij sommige providers kiezen voor extra WiFi Boosters in plaats van een cashback of korting, om zo overal in huis goed bereik te hebben.

Samengevat

Maak gebruik van een goede vergelijker voor het vinden van goedkoop internet. Vergelijk goed de lopende acties op dit moment. Kies de internetsnelheid die bij je huishouden past. Kijk naar de tarieven per maand van verschillende providers en pakketten én kies voor alleen internet om voordelig uit te zijn.