Foto online bewerken

De technologie van smartphones is tegenwoordig zo ver ontwikkeld dat een digitale camera bijna overbodig is geworden. De camera’s van de smartphones zijn kwalitatief supergoed te noemen. Hiermee kan je geweldige foto’s of video’s maken. Doordat je de smartphone altijd wel bij de hand hebt is het maken van foto’s zo ongelooflijk makkelijk en bijna verslavend te noemen. Van elke speciale gelegenheid, leuke moment of iets opvallends wordt er al snel een foto gemaakt.

Echter, wanneer je in deze moderne tijd wilt opvallen met je foto dan zal je al snel merken dat je bijna genoodzaakt bent om de foto’s online te bewerken. Op social media websites zoals Instagram, Facebook, WhatsApp en Pinterest, draait het allemaal om de perfecte foto. Gelukkig kan je heel makkelijk, online een foto bewerken . Foto’s online bewerken is met een paar klikken zo gebeurd. Daarnaast is het ook niet nodig om speciale software programma’s te downloaden.

Foto zwart wit maken:

Een foto zwart wit maken heeft altijd een super mooi en klassiek effect. Daarnaast komt de foto als het ware ook meer tot ‘rust’. Vooral foto’s op bruiloften zijn erg populair om deze zwart wit te maken. Met een paar klikken kan ook jij je foto’s zwart wit maken.

Foto verkleinen:

Soms is een foto te groot om te kunnen versturen via de e-mail en dien je daarom de foto te verkleinen. Ook hebben grote foto’s een effect op de laadsnelheid van je website. Een foto verkleinen biedt hiervoor uitkomst.

Watermerk in foto:

Een watermerk in je foto zetten beschermd je foto’s tegen gebruik van je foto’s zonder toestemming. Vooral op social media websites zou je eigenlijk standaard moeten overwegen om een watermerk te gebruiken voor al je foto’s. Een goede manier om een watermerk te gebruiken zonder dat het de foto verpest is door het watermerk transparant te maken.

Tekst op foto:

Een leuke tekst op de foto trekt de aandacht en hierdoor valt de foto meer op. Ook kan je bijvoorbeeld de naam van je website verwerken op de foto. Voor de tekst kan je uit verschillende kleuren en stijlen kiezen.

Foto spiegelen:

Soms wil je de foto draaien of spiegelen omdat je foto er dan net wat beter uit komt te zien. Hiervoor gebruik je de functie foto spiegelen.

Foto bijsnijden:

Het kan zijn dat je achteraf iets ziet op een foto wat je liever niet wilt tonen. Door de foto bij te snijden kan je dit probleem snel verhelpen. In het Engels wordt het ‘crop’genoemd. Dit is een handige en veel gebruikte optie om je foto bij te snijden zonder gedoe.