Een glasvezel internet abonnement afsluiten

Op het moment dat je een keuze gaat maken met betrekking tot welke services je in jouw huishouden wenst, krijg je met verschillende opties te maken. Een van die opties is een abonnement met alleen internet via glasvezel. In dit geval ontvang je alleen internet in huis met behulp van glasvezel. Je ontvangt dus geen andere services zoals tv of bellen. Dit betekent vanzelfsprekend ook dat je alleen voor het internet betaalt. Of een dergelijk abonnement de beste keus voor jouw huishouden is, zul alleen jij kunnen beslissen. Houd binnen je keus echter rekening met onderstaande zaken.

Hoe werkt internet met glasvezel precies?

Naast internet via DSL of een kabel, heb je de optie om internet af te nemen via glasvezel. Ten minste, wanneer er glasvezelkabels rondom je woning aanwezig zijn. Het internet via DSL of kabel wordt via elektrische stroom verzonden, het internet wordt via glasvezel daarentegen met behulp van laserlicht naar je woning verstuurd. De werking van glasvezel is dus totaal anders. Deze vrij nieuwe techniek zorgt ervoor dat de data – de hoeveelheid internet – zich met de snelheid van het licht verspreid. Dit is onvoorspelbaar snel. Het laserlicht verzend zich door middel van patronen die omgezet worden naar data – vandaar dat deze methode ook wel vergeleken wordt met morsecode.

Waarom kiezen voor internet via glasvezel?

Het geeft redenen genoeg om voor een abonnement met alleen internet via glasvezel te kiezen. Zo kan het zijn dat je geen televisie in huis hebt en deze ook niet van plan bent aan te schaffen. In dit geval heb je vanzelfsprekend ook geen behoefte aan een bundel met tv. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je over een degelijke smartphone bezit waarmee je kunt bellen. Een vaste telefoonlijn is dan ook vaak overbodig. Mochten beide gevallen waar zijn, dan doe je er verstandig aan een abonnement met alleen internet voor jouw huishouden af te sluiten, via glasvezel geniet je van een constant snelle verbinding.

De voordelen van alleen internet via glasvezel

Internet met glasvezel brengt genoeg voordelen met zich mee. Zo werd hierboven al genoemd dat het internet met glasvezel een hoge snelheid geniet. Wanneer je een internetverbinding via glasvezel hebt, zul je dus nooit te maken krijgen met traag internet. Hierdoor zal het uploaden en downloaden van bepaalde bestanden ook altijd moeiteloos verlopen. Daarnaast zorgt glasvezel voor een stabiele kwaliteit van je internet, ook wanneer meerdere apparaten binnen het huishouden tegelijkertijd van de verbinding gebruik maken. Je internetverbinding zal niet meer wegvallen bij het gebruik van glasvezel.

Ik wil een abonnement met alleen glasvezel internet

Wanneer je de keuze voor internet via glasvezel hebt gemaakt, dan kun je direct je abonnement online afsluiten. Hier komen echter nog een aantal zaken bij kijken. Zo zul je moeten bepalen hoeveel data je wenst te ontvangen voor jouw huishouden, hoeveel je maandelijks aan je bundel wilt uitgeven en hoe snel je de verbinding met het internet verlangt. Ook het aantal apparaten dat van het internet gebruik zal gaan maken, speelt een rol binnen de keuze voor een bepaald abonnement. Al deze zaken zul je op orde moeten hebben, wil je de juiste keuze kunnen maken.

Verschillende aanbieders

Het geeft verscheidene aanbieders van abonnementen met alleen internet via glasvezel. Je doet er verstandig aan deze providers goed met elkaar te vergelijken. Op die manier voorkom je namelijk een verkeerde keus. Je zorgt er zo voor dat je die aanbieder selecteert die het best bij jouw huishouden en situatie aansluit. Online zijn er talloze tools te vinden die je kunnen helpen de best mogelijke provider voor een glasvezel internet abonnement te vinden. De verschillende prijzen, databundels en snelheden van internet van alle aanbieders worden hierbij voor je vergeleken.

Overstappen naar internet met glasvezel

Wanneer je besluit over te willen stappen naar een internetabonnement via glasvezel, zul je ten eerste moeten weten of dit wel mogelijk is. Is er wel al glasvezel aanwezig rondom je woning? Om hier achter te komen kun je online gemakkelijk een postcodecheck uitvoeren met betrekking tot deze service. Ben je er zeker van dat de mogelijkheid tot glasvezel bestaat voor jouw huishouden, dan kun je een dergelijke abonnement meteen afsluiten. Menig provider helpt je vandaag de dag maar al te graag met overstappen en biedt daarom een overstapservice aan.

Glasvezel internet en telefonie

Naast de keus voor een abonnement met glasvezel internet, heb je ook de optie voor een abonnement met glasvezel internet in combinatie met telefonie. Naast het gebruik van internet met glasvezel zul je met een dergelijk abonnement ook gebruik kunnen maken van een vaste telefoonlijn. Je zult dus ook kunnen bellen vanuit huis. Belangrijk hierbij is dat je bepaalt hoeveel belminuten je binnen jouw huishouden nodig zult hebben. Het geeft verscheidene aanbieders die abonnementen met alleen glasvezel internet en bellen aanbieden.

Glasvezel internet en digitale tv

Min of meer vanzelfsprekend bestaat er ook de keus voor een abonnement met alleen glasvezel internet en tv. In dit geval ontvang je van een bepaalde aanbieder naast een internetaansluiting via glasvezel ook een bepaalde televisiebundel. Deze bundel bevat een zeker aantal zenders waarvan je onbeperkt zult kunnen genieten. Je zult in deze situatie een keus moeten maken tussen gewone digitale tv of interactieve digitale tv. In dit laatste geval bezit je over een hogere mate van controle over je televisie. Zo zul je met dit pakket bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een on demand service.

Het abonnement dat het best bij je past

Uiteindelijk gaat het erom dat jij een abonnement afsluit dat het beste bij jou en je huishouden past. Wanneer je besluit dat een abonnement met alleen internet via glasvezel de juiste keus is, dan rest je nog een aantal andere zaken waarmee je rekening dient te houden. Zorg er dus voor dat je een weloverwogen besluit neemt door goed van tevoren de verschillende opties te onderzoeken. Zo voorkom je dat je uiteindelijk aan een verkeerd abonnement vast zit. De keus is en blijft ten slotte aan jou!

Glasvezel abonnement uitbreiden?

Combineer glasvezel met een mobiel internet abonnement en bespaar direct.

Vaste internet abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet en tv abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet voor mobiel.

Vergelijk ❯❯