Hoe stap ik over naar een ander internetcontract?

Het heeft veel zin om eens te vergelijken of je internet contract nog wel zo goedkoop is als toen je het afsloot. Je internetcontract, ook wel internetabonnement genoemd, kan bij een concurrent namelijk wel eens een stuk goedkoper en wie weet ook nog een stuk sneller zijn. Of je bent niet tevreden over de klantenservice bij je aanbieder, en het zou ook nog kunnen dat je op zoek bent naar een alles-in-een pakket. Dat laatste kan je per maand echt een hoop geld schelen! Zodra je dat in de gaten krijgt wil je natuurlijk van je huidige internetcontract af maar hoe doe je dat?

Is het lastig om over te stappen?

Wees niet bang, overstappen naar een andere provider is niet ingewikkeld maar er zit wel een klein nadeel aan. Er zal immers een nieuwe modem moeten worden aangesloten, voor wie niet handig is kan dat door een monteur gedaan worden, helaas hangt daar in de meeste gevallen wel een prijskaartje aan. Zie je het zelf niet zitten, ondanks dat het tegenwoordig eigenlijk voor iedereen makkelijk te doen is? Overweeg dan om iemand te laten komen die het voor je kan doen. Wat ook handig is. Je kan in de meeste gevallen gewoon online kunt overstappen zodat je er niet voor de deur uit hoeft te gaan. Als je eenmaal over gaat stappen naar een ander internetabonnement wil je natuurlijk geen dag zonder internet zitten en je hebt ook geen zin om dubbel voor je internetcontract te moeten betalen. Maak je geen zorgen, dat is ook helemaal niet nodig.

Hoe stap ik over naar een ander internetabonnement?

De gemakkelijkste manier om over te stappen is via de overstapservice. Je nieuwe provider regelt voor jou dat je internetcontract bij je oude provider wordt opgezegd. Denk er hierbij wel aan dat je bij je oude provider nog vast zit aan een opzegtermijn, deze duurt meestal een maand. Of de nieuwe aanbieder van je internetabonnement deze service biedt zie je op het moment van je bestelling. Biedt je nieuwe internetcontract geen overstap service dan zal je zelf op moeten zeggen bij je huidige provider.

Hoe weet ik welke internetcontract ik moet afsluiten?

Met je postcodegegevens kan je online vergelijken welke aanbieders er beschikbaar zijn op jouw woonadres. Kijk dan goed wat je nu voor je internetabonnement betaalt en welke snelheid je hebt. Als je dat niet weet kan je dat controleren door een online speedtest te doen. Nu kan je gaan kijken waar je goedkoper uit bent of waar je sneller internet hebt voor hetzelfde geld. Controleer voordat je je bestelling plaatst goed of de woning geschikt is voor elke aansluiting. Als je kiest voor kabelinternet loopt deze via een kabel door de muur. Voor een ADSL-verbinding heb je een ouderwetse telefoonaansluiting nodig. Heb je bij je huidige internetabonnement een emailadres bij je provider? Pas op, dat komt te vervallen op het moment dat je nieuwe internetcontract ingaat.

Meer informatie?

Bekijk en vergelijk snel onze overige internet deals.

Alleen internet abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Alleen internet en tv abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Alleen internet voor mobiel.

Vergelijk ❯❯