Nieuw internet abonnement afsluiten

Heb je dat ook, dat je een internet abonnement wil afsluiten en je weet niet wat te kiezen, omdat er zoveel verschillende internet abonnementen zijn met zoveel verschillende snelheden en opties. Wat moet je dan uiteindelijk kiezen? Wellicht helpt het om eens alles op een rijtje te zetten.

Diverse soorten abonnementen

We onderscheiden drie soorten internet abonnementen:

  • Alleen internet
  • Internet en televisie
  • Internet, televisie en bellen

Een alles in één abonnement is natuurlijk goedkoper dan alle componenten apart. Nou heb jij natuurlijk ook geen zin om alles weer op te zeggen en weer opnieuw te laten aansluiten. Maar uiteindelijk kan overstappen je wel geld schelen. Dus wat is nu wijsheid?

Alleen internet

Wil je uitsluitend thuis internetten, kies dan voor een internet only aansluiting. Je betaalt alleen voor het internet en dan krijg je meestal ook heel veel extra’s bij. Iedere internetaanbieder heeft zijn eigen services en diensten dus kies welke het beste bij je past. Ben je een gemiddelde gebruiker van internet kies dan voor kabel of wellicht ADSL.

Welke internetverbindingen zijn er?

Elke internetverbinding heeft zijn eigen eigenschappen, je hebt momenteel de mogelijkheid voor de volgende verbindingen.

ADSL internet

ADSL-verbinding is een verbinding die past bij beperkt internetgebruik. Het uploaden is langzaam, maar het downloaden gaat sneller. Voor het verzenden en versturen van gegevens gebruik je dan de telefoonlijn. Ideaal als je een gemiddelde gebruiker bent, je leest je mail en je surft op internet, dan is ADSL uitermate geschikt.

Alleen internet glasvezel

Kies je voor glasvezel dan heb je de snelste verbinding die er momenteel beschikbaar is, de snelheid kan oplopen tot 500 Mbit/s. De uploadsnelheid is gelijk aan de downloadsnelheid.

Internet kabel

Deze internetaansluiting gaat altijd gepaard met een televisie-aansluiting.

De snelste internet verbinding

De snelste internetverbinding is meteen ook de duurste, aan welke snelheden moet je dan denken en wat heb je nodig:

  • 20 Mbit/s: Is voldoende als je wilt mailen, surfen en video’s bekijken op 1 of 2 apparaten
  • 30/ 40 Mbit/s: Bij 30/40 mb gaat het allemaal wat sneller en het kost ook allemaal wat minder tijd. Het bufferen gaat ook veel sneller en je kan de film achter elkaar doorkijken zonder haperingen.
  • 50 Mbit/s en hoger: Voor wie echt heel veel op internet zit met meerdere apparaten is 50 mb en hoger ideaal. Zeker als je veel moet uploaden en downloaden of thuiswerkt via internet.

De snelste internetverbinding

De snelste internetverbinding is natuurlijk ook de duurste, maar kijk ook altijd wat je krijgt bij een nieuwe internet aansluiting aanvraag, sommige aanbieders hebben gratis beveiligingssoftware en heb je dat niet nodig, dan kies je natuurlijk voor een abonnement wat minder kost. Let altijd op of er dan ook eventueel verzend, installatie en activatiekosten aan de verbinding verbonden zijn, dan kunnen de kosten wel eens hoger uitvallen.

Nieuw internetabonnement afsluiten

Internetaansluiting aanvragen is heel makkelijk, je kun dit doen via het internet. Door middel van je postcode in te vullen kan je dan nakijken wat de snelheden zijn in jouw woonplaats. Het is niet altijd zo dat de gepubliceerde snelheden dan ook bij jou thuis binnenkomen. Contacteer altijd bij de internetaanbieder wat de juiste snelheden zijn als je dan een nieuw internet abonnement gaat aanvragen.

Meer informatie?

Bekijk en vergelijk snel onze overige internet deals.

Alleen internet abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Alleen internet en tv abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Alleen internet voor mobiel.

Vergelijk ❯❯