Internet en tv pakket voor thuis

Ben je opzoek naar een internet en tv abonnement voor thuis? Een internet abonnement in combinatie met digitale televisie is het meest gekozen pakket. We houden er allemaal van om televisie te kijken en gebruik te kunnen maken van het internet. Met de technologie van tegenwoordig wordt tv kijken alleen maar leuker en makkelijker gemaakt. Tegenwoordig kan je tv programma’s / films / series opnemen en op een later tijdstip terugkijken. Ook de optie om te kunnen pauzeren tijdens een programma is ideaal. Daarnaast zijn er vele verschillende tv zender pakketten die je soms gratis bij het abonnement krijgt of los erbij kan bestellen. Omdat je meerdere diensten afneemt bij dezelfde provider krijg je leuke kortingen. Vergemakkelijk je keuze door de abonnementen met elkaar te vergelijken en kies het abonnement dat bij je past.

Alles in 1 pakket

Een internet pakket bestaat meestal uit televisie, internet en telefonie. Je kan er ook voor kiezen om een internet pakket af te sluiten zonder telefonie. Deze pakketten worden ook wel een alles in 1 pakket genoemd. Doordat je verschillende diensten afneemt bij dezelfde provider profiteer je van leuke kortingen. De meeste providers bieden verschillende pakketten aan. Let niet op dat als een provider zegt dat een pakket het meest gekozen wordt maar let op je eigen gebruik. Over het algemeen geldt hoe meer personen en apparaten gebruik maken van het internet, hoe meer internetsnelheid je nodig hebt.


20 Mbit: Dit is voldoende om te surfen, mailen en af en toe video's te streamen.
30/40 Mbit: Websites worden sneller geladen en het downloaden en uploaden van bestanden kost minder tijd.
50+ Mbit: Als je veel en vaak download met meerdere mensen en apparaten.

Wanneer je binnen jouw huishouden wenst te beschikken over zowel internet als tv, dan kun je ervoor kiezen een abonnement voor thuis met enkel internet en tv af te sluiten. In dit geval ontvang je namelijk voor een maandelijks vastgesteld bedrag één bundel met internet en tv. Je ontvangt hierbij echter geen andere services, zoals bellen. Denk van tevoren dus voldoende na over wat jouw huishouden precies nodig heeft. Het geeft verscheidene abonnementen met alleen internet en tv van verschillende aanbieders. Kijk dus goed naar welke bundel het best op jouw situatie aansluit.

Waarom een internet en tv pakket

Het afsluiten van internet en tv binnen één pakket zorgt ervoor dat je over het algemeen een laag maandelijks tarief betaalt. In tegenstelling tot wanneer je beide services bij verschillende providers af zou nemen. Een bundel met internet én tv is daarom voordeliger. Daarnaast geeft dit je het voordeel van minder papierwerk, je communiceert namelijk maar met één enkele aanbieder en ontvangt maandelijks ook maar één factuur. Verder is het eenvoudigweg gemakkelijker om beide services tegelijkertijd af te sluiten, zo hoef je niet twee keer onderzoek te doen naar het best mogelijke abonnement.

Verschillende soorten internetbundels

Je hebt bij het afsluiten van een bundel met zowel internet als een losse tv abonnement de keus uit verschillende soorten combinatiepakketten. Zo heb je bijvoorbeeld de keus uit verscheidene hoeveelheden aan data – de hoeveelheid internet die je ontvangt. Je kunt kiezen voor een kleine hoeveelheid data of een grotere hoeveelheid data. Daarnaast geeft het ook de optie om voor een bundel met een onbeperkte hoeveelheid data te kiezen. Verder zul je naast de hoeveelheid data een besluit moeten nemen met betrekking tot de snelheid van het internet. Wens je supersnel internet of is een verbinding van normale snelheid voldoende?

Digitale tv of interactieve digitale tv

Naast de keus uit verschillende soorten internetbundels, heb je ook de keus uit diverse soorten televisiebundels. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor analoge tv, waarbij je slechts een aantal zenders ontvangt. Maar je hebt daarnaast ook de optie om voor digitale tv te kiezen. Het verschil met analoge tv zit hem in de betere kwaliteit van het beeld en het feit dat je bij digitale tv over extra zenderpakketten en functies beschikt. Verder kun je ook voor interactieve digitale televisie kiezen, in dit geval kun je online films bekijken op ieder gewenst en beschik je over een ‘uitzending gemist’-dienst.

Aanbieders met elkaar vergelijken

Bij het afsluiten van een abonnement met alleen internet en tv doe je er verstandig aan om de verschillende aanbieders van deze bundel met elkaar te vergelijken. Zo kun je die bundel selecteren die het best bij jouw huishouden aansluit. Maak hiervoor vooral gebruik van online tools. Deze voorzien je door middel van slechts een druk op de knop van een compleet overzicht met alle providers en hun pakketten. Op die manier beschik je over de middelen om een weloverwogen keus te maken. Je verhoedt jezelf zo van een verkeerde keus.

Internet en TV abonnement uitbreiden?

Combineer internet en TV met telefonie en bespaar direct.

Internet abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet en tv abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet voor mobiel.

Vergelijk ❯❯