4 voordelen van onbeperkt mobiel internet

Je kent het wel: je bent al een tijdje aan het surfen op het internet, een bestand aan het downloaden of je bent filmpjes aan het kijken op Youtube. Dan kom je erachter dat je niet op de WiFi zit, maar je al mobiele data aan het verbruiken bent. Je krijgt een melding dat je mobiele internetbundel leeg is terwijl je een telefoonabonnement van 10 GB hebt. Je zou toch denken dat dit genoeg zou zijn, maar helaas.

Voor de meeste mobiele providers betekent dit dat je veel geld extra moet betalen om je internetbundel op te waarderen. Als je dit iedere maand overkomt, kost je telefoonabonnement ineens vele euro’s meer. Zo’n datalimiet kan behoorlijk vervelend zijn en het is irritant om elke maand nieuwe GB’s erbij te kopen.

De oplossing hiervoor is een sim only abonnement met onbeperkt internet. Onbeperkt mobiel internet brengt vele voordelen met zich mee. Wil je weten wat deze voordelen zijn?

Wat is onbeperkt internet?

Wanneer je een telefoon abonnement gaat afsluiten, kom je erachter dat er veel verschillende soorten sim only abonnementen bestaan. Van kleine belbundels tot onbeperkt bellen. Van weinig GB’s tot onbeperkt datagebruik. Je kunt zelfs tot in detail aangeven wat je mobiele wensen zijn en een abonnement afsluiten dat hier perfect op aansluit. De keuze is tegenwoordig groot voor klanten.

Vroeger gingen sim only abonnementen vooral om belminuten en sms’jes, tegenwoordig draait het bijna volledig om de internetbundel. Mensen communiceren vaak enkel via Whatsapp appjes, bellen en videobellen. Maar je moet natuurlijk wel kunnen bellen als dat nodig is.

Vroeger was een abonnement met 5 GB misschien nog genoeg, tegenwoordig zijn de meeste gebruikers op zoek naar een bundel van 10 GB en zelfs dat is nog niet genoeg voor velen. Daarom bestaat onbeperkt internet: een ongelimiteerde databundel voor mobiel internetten.

4 voordelen van onbeperkt mobiel internet

Een sim only abonnement met onbeperkt internet is de antwoord van mobiele providers op de vraag naar grote internetbundels. Steeds meer providers bieden tegenwoordig ongelimiteerd gebruik van data aan in hun abonnementen. En niet zonder reden: dit zijn 4 voordelen van onbeperkt mobiel internet.

Nooit meer een moment zonder data zitten

Het grootste voordeel van een mobiel abonnement met ongelimiteerd gebruik van GB’s, is dat je nooit meer zonder data zit. Onbeperkt internet betekent dat je eindeloos veel gebruik van data kunt maken. Er is niets zo vervelend als een melding krijgen dat je databundel op is, terwijl je lekker aan het surfen bent op het internet of je midden in een videobel afspraak zit. Ook als je aan het werken of studeren bent op je telefoon, is er niets zo vervelend dat je gestopt moet worden in je werk omdat je databundel op is.

Geen onverwachte, torenhoge telefoonrekeningen meer

Wanneer je maandelijkse databundel op is, heb je meestal geen andere keuze dan GB’s erbij te kopen. Zonder data kom je namelijk tegenwoordig niet ver meer in je dagelijkse bezigheden. Je databundel opwaarderen kost bij veel mobiele providers relatief veel geld. In verhouding betaal je meer voor extra GB’s dan dat je betaalt in je maandelijkse bedrag voor je mobiele abonnement.

Met een sim only abonnement met onbeperkt internet, betaal je dus nooit meer extra kosten. Aan het einde van de maand ontvang je dus geen onverwachte hoge telefoonrekeningen. Dat is wel zo fijn. Voor je telefoonabonnement wil je niet meer betalen dan nodig is.

Zorgeloos gebruik maken van je data

Een ander groot voordeel van een mobiel abonnement met onbeperkt gebruik van internet, is dat het je een stukje gemoedsrust geeft. Zo hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken over je datagebruik. En dat datagebruik blijft alleen maar toenemen, zo laten de cijfers van het afgelopen kwartaal nog eens zien.

Zorgeloos kun je eindeloos gebruik maken van het internet, je social media en al je favoriete apps. Je hoeft niet meer bang te zijn om te veel data te gebruiken in één dag, dat je al je GB’s al hebt gebruikt voordat de maand voorbij is of je zorgen te maken over de hoge telefoonrekening aan het einde van de maand.

Altijd onbeperkt streamen, surfen, filmpjes bekijken en downloaden

Met een telefoonabonnement met ongelimiteerd datagebruik kan je altijd waar en wanneer je maar wilt onbeperkt streamen, downloaden en surfen. Veel van ons leven speelt zich af online. Als je aan het werken of studeren bent, vind je al je informatie op het internet. Om te communiceren met anderen, moet er gemaild, geappt of gebelt worden.

Voor entertainment ga je naar je favoriete apps, bekijk je grappige memes of bekijk je goede films. Je houdt contact met je vrienden en familie via social media. Voor al deze dingen heb je WiFi of data nodig. Als die WiFi niet beschikbaar is, moet je dus genoeg GB’s beschikbaar hebben om alles te blijven kunnen doen en onderhouden. Dan wil je nooit meer een moment zonder data zitten!